четвер, 17 квітня 2014 р.

Малавядомая аповяд аб стварэнні

Мільярды людзей чыталі ці чулі біблейскі аповяд аб з'яўленні Сусвету . Гэтай аповедзе ўжо 3500 . Шматлікім добра вядомыя яе уступныя словы : « На пачатку стварыў Бог неба і зямлю» .
І ўсё ж мноства людзей не ведае важнага факту: праваднікі хрысціянскага свету , сярод якіх ёсць і крэацыяністаў , і фундаменталісты , няправільна тлумачаць біблейскі аповяд аб стварэнні . Яны распаўсюдзілі шматлікія гісторыі , якія супярэчаць таму , што на самой справе кажа Біблія , і ідуць насуперак з навуковымі фактамі. Хоць гэтыя гісторыі не ўтрымліваюцца ў Бібліі, у некаторых праз іх склалася ўражанне , што біблейскі аповяд аб стварэнні - гэта міф ці алегорыя .

Таму праўдзівы сэнс біблейскага аповеду пра паходжанне Сусвету застаецца схаваным ад большасці людзей. Гэта сумны факт , бо біблейскае тлумачэнне гэтым пытанні вельмі лагічнае і верагоднае . Да таго ж яно ўзгадняецца з навуковымі адкрыццямі. Вас можа прыемна здзівіць малавядомая аповяд аб стварэнні , якая змяшчаецца ў Бібліі.
Стваральнік, якой не быў створаны
У аснове біблейскага аповеду пра стварэнне ляжыць факт , што існуе Усявышні і Усемагутны Бог , які стварыў ўсё. Хто ён ? Якая яго прырода ? Біблія паказвае , што Творца вельмі адрозніваецца ад бажаствоў , вядомых людзям дзякуючы масавай культуры або вядучым рэлігій. Ён стварыў усё , але большасць людзей ведае пра яго вельмі мала.

Бог з'яўляецца асобай , а не які-небудзь абстрактнай безаблічнай сілай , парылы Сусвету без усялякай мэты. Бог здольны думаць , ён пачуцці і мэты.

Бог валодае бязмежнай сілай і неперасягненай мудрасцю . Менавіта гэта тлумачыць дзіўную складанасць усяго стварэння , асабліва жывых істот .

Бог стварыў ўсю матэрыю. Таму ён не можа складацца з часціц матэрыі , якую сам і стварыў . Бог ёсць духоўнай асобай , яго прырода нематэрыяльнай .
Божае існаванне не абмежаваны часам. Ён існаваў і будзе існаваць заўсёды. Таму яго ніхто не ствараў.


Бог асабістае імя , якое ўжываецца ў Бібліі тысячы разоў .
Гэта імя - Ягова 


Бог  любіць людзей і клапоціцца пра іх!

Колькі часу БОГ тварыў сусвет?
У Бібліі сказана , што Бог стварыў « неба і зямлю» . Аднак гэта агульнае сцвярджэнне не паказвае на тое , колькі часу Бог фармаваў Сусвет ці як ён гэта рабіў.

 Чаму ж тады крэацыяністаў вераць , што Бог стварыў Сусвет за шэсць дзён па 24 гадзіны кожны ?

Гэты погляд , з якім згаджаецца нямала навукоўцаў , узнік з-за фальшывага разумення біблейскай апавядання. Разгледзім , што на самой справе кажа Біблія пра працягласці дзён тварэння.

Біблія не пацвярджае ідэі крэацыяністаў і фундаменталістаў , быццам дні тварэння доўжыліся па 24 гадзіны.

У Бібліі слова «дзень » часта ўжываецца для абазначэння розных адрэзкаў часу. Працягласць некаторых з гэтых перыядаў нявызначаная . Гэта датычыцца і дзён тварэння , згаданых у біблейскай кнізе Быццё .

Шэсьць дзён стварэньня , аб якіх гаворыцца ў Бібліі , маглі доўжыцца тысячы гадоў.

Бог стварыў сусвет, у тым ліку планету Зямля (на якой тады не было жыцця) , яшчэ да таго , як пачаўся першы дзень тварэння.

Відавочна , шэсьць дзён стварэньня былі доўгімі перыядамі , на працягу якіх Бог Ягова рыхтаваў зямлю для пражывання на ёй людзей .


Біблейскі аповяд пра стварэнне не супярэчыць высноваў навукоўцаў па ўзросту Сусвету .

ЦІ БОГ выкарыстаў эвалюцыі?
Многія людзі , якія не давяраюць Бібліі , з'яўляюцца прыхільнікамі тэорыі , што жывыя арганізмы з'явіліся з хімічных злучэнняў у выніку невядомых і выпадковых працэсаў. Як лічыцца , у пэўны момант гісторыі паўстаў падобны на бактэрыю арганізм быў здольны да самапрайгравання . З яго паступова развіліся ўсе віды жывых істот , якія існуюць сёння. Атрымліваецца , што неверагодна складаны арганізм чалавека эвалюцыянаваў з бактэрыі.

Тэорыю эвалюцыі падтрымлівае таксама нямала тых , хто заяўляе , што лічыць Біблію словам Бога . На іх думку , Бог даў пачатак першым форм жыцця на зямлі , а потым проста назіраў за працэсам эвалюцыі і , магчыма , накіроўваў яго . Аднак гэты погляд не ўзгадняецца з Бібліяй.

Біблія сцвярджае , што Бог Гасподзь стварыў ўсе асноўныя групы раслін і жывёл. Акрамя таго , Бог стварыў учыненых мужчыну і жанчыну , якія былі надзелены самасвядомасцю , здольнасцю любіць , а таксама весці мудра і справядліва.

Відавочна, што створаны Богам расліны і жывёлы падвяргаліся зменам , у выніку чаго ў рамках асноўных груп гэтых жывых арганізмаў ўзнікалі новыя разнавіднасці . Гэтыя разнавіднасці ў многіх выпадках значна адрозніваліся адзін ад аднаго.

Біблейскі аповяд пра стварэнне не супярэчыць навуковаму факце , што ў рамках асноўных груп раслін і жывёл могуць узнікаць новыя разнавіднасці .

Што тварэнні расказвае пра Творцу?
У сярэдзіне XIX стагоддзя вядомы брытанскі біёлаг і эвалюцыяніст Альфрэд Уоллес выказаў погляды , падобныя тэорыі Чарлза Дарвіна аб эвалюцыі шляхам натуральнага адбору. Зрэшты , Уоллес прыпісваюць такія словы : «Для тых , хто мае вочы і бачыць , хто мае розум і прывык разважаць , - у маленькай клетцы , у крыві , на ўсёй зямлі і зорным сусвету ... відавочны прадуманы і свядомы намер - гэта значыць , відавочны Розум » .

Амаль за дзве тысячы гадоў да Уоллеса ў Бібліі былі запісаныя такія словы : « [ Божыя ] нябачныя рысы - адвечнага сілу і боскасць - выразна відаць яшчэ ад стварэння свету , паколькі яны прыкметныя ў стварэнні " (Рымлянаў 1:20) . Час ад часу вы маглі б разважаць над дзіўнай складанасцю за ўсё , што бачыце вакол , - ад травінкі да незлічоных нябесных тэл. Назіраючы за тварэннем , вы зможаце ўбачыць Творцу.

Але ў вас могуць паўстаць іншыя пытанні: « Калі існуе Стваральнік , які любіць нас , то чаму ён дапускае пакуты? Няўжо яму абыякава да свайго зямнога тварэння ? Што нас чакае ў будучыні? » Біблія змяшчае нямала іншых малавядомых апавяданняў . У іх раскрываюцца ісціны , невядомыя для большасці людзей , - ісціны , пахаваныя пад пластом чалавечых ідэй і рэлігійных дагматаў . Сведкі Яговы , выдаўцы гэтага часопіса , ахвотна дапамогуць вам адкрыць для сябе чыстую біблейскую ісціну і больш даведацца пра Творцу і будучыню , якое ён задумаў для людзей.
Додав: Вірст.




Немає коментарів:

Дописати коментар