неділя, 2 листопада 2014 р.

Якая будучыня рэлігіі?

1. ўсе рэлігіі добрыя? 

Ва ўсіх рэлігіях ёсць шчырыя людзі. Добрая навіна ў тым, што Бог бачыць людзей і клапоціцца пра іх. Але, на жаль, у імя рэлігіі аказваўся шмат зла (2-ы да Карынфянаў 4: 3, 4; 11: 13-15). 

Паводле паведамленняў у сродках масавай інфармацыі, некаторыя рэлігіі датычныя да тэрарызму, генацыду, войнаў і разбэшчванне дзяцей. Як жа гэта засмучае людзей, якія шчыра вераць у Бога Прачытайце Матфея 24: 3-5, 11, 12. 

Праўдзівая рэлігія ўслаўляе Бога, а фальшывая - ганьбіць яго. Ілжывая рэлігія распаўсюджвае вучэнне, якіх няма ў Бібліі, у прыватнасці ілжывыя вучэнні пра Бога і пра памерлых. Але Гасподзь хоча, каб людзі ведалі праўду пра яго. Прачытайце Езэкііля 18: 4; 1 Цімафею 2: 3-5.

2. Якая будучыня рэлігіі? 

Бога не ўвялі ў зман рэлігіі, якія сцвярджаюць, што любяць яго, а на самой справе любяць свет Сатаны (Якава 4: 4). Божае Слова называе ўсё фальшывыя рэлігіі «Вавілонам Вялікім». Вавілон - гэта старажытны горад, у якім пасля Патопу ў дні Ноя ўзяла свой ​​пачатак ілжывая рэлігія. Неўзабаве Бог раптам скончыць з рэлігіямі, якія падманваюць і прыгнятаюць чалавецтва. Прачытайце Адкрыцьцё 17: 1, 2, 5, 16, 17; 18: 8. 

Аднак Гасподзь не забыўся пра шчырых людзей, у фальшывых рэлігіях свету. Ён аб'ядноўвае людзей, навучаючы іх праўды. Прачытайце Міхея 4: 2, 5. 


3. Што павінны рабіць шчырыя людзі? 

Гасподзь клапоціцца пра людзей, якія любяць праўду і дабро. Ён заахвочвае іх пакінуць ілжывую рэлігію. Людзі, якія любяць Бога, гатовыя рабіць змены, каб дагадзіць яму. Прачытайце Адкрыцьцё 18: 4. 

Тыя, хто ў першым стагоддзі пачуў ад апосталаў добрую навіну, прынялі яе з радасцю. Гасподзь навучыў іх новага ладу жыцця - шчаслівага, поўнага зместу і надзеі. Яны падалі нам добры прыклад, таму прынялі добрую вестку і паказалі, што Гасподзь займае ў іх жыцці першае месца. Прачытайце 1 Фесаланікійцаў 1: 8, 9; 02:13. 

Гасподзь запрашае да сям'і сваіх служыцеляў ўсіх, хто пакінуў фальшывую рэлігію. Калі вы прымеце сардэчнае запрашэнне Бога, то атрымаеце яго сяброўства, новую сям'ю адзінаверцаў і вечнае жыццё. Прачытайце Марка 10:29, 30; 2-ы да Карынфянаў 06:17, 18. 

4. Як Бог парадуе ўсіх на зямлі? 

Будучы суд над фальшывай рэлігіяй - гэта добрая навіна. Дзякуючы яму ўвесь свет вызваліцца ад прыгнёту. Ужо ніколі фальшывая рэлігія не будзе падзяляць і ўводзіць у зман чалавецтва. Ўсе, хто жыве на зямлі будуць аб'яднаныя ўшаноўваць адзінаму сапраўднаму Богу. Прачытайце Адкрыцьцё 18:20, 21; 21: 3,

Немає коментарів:

Дописати коментар